Floralia Bontebok; Een prachtig feestweekend!!

In het het weekend van 23/24/25 augustus hadden we het jaarlijks dorpsfeest, dit jaar met een extra feestelijk randje omdat Floralia 90 jaar bestaat.

Vrijdag

Tryntje vd Meer heeft de tent weer leuk versierd met bloemstukjes en bloemen, ook had ze met haar team er voor gezorgd dat er een foto collage hing met foto’s van vroeger. Op de vrijdagavond regelt haar team de playbackshow en dit jaar met Bontebok got Talent erbij, zo werden de playbackers afgewisseld met zang, dans, beat en acrogym. Het dorp heeft echt uitgepakt met wel 21 acts.  De presentatie was in handen van Harm Wierda.

Na afloop ging iedereen naar buiten voor de wedstrijden van Kop van Jut.

Img_2554 Dscn1503 Dscn1472 Dscn1520Zaterdag

Zaterdag was het prachtig weer en de zaterdag commissie onder leiding van Trijnie Jonker heeft er weer iets moois van gemaakt; ’s middag werd er begonnen met de kinderspelen, die konden zelf uitzoeken wat ze wilden doen zoals knutselen, brood bakken en ze werden geschminkt, verder mochten ze spelletjes doen zoals blik gooien. Voor de 8-12 jarigen werden er spellen gedaan zoals fles water overbrengen tussen je benen en in een emmer leeg laten lopen, rondjes draaien en dan een bal in de goal schieten, zoveel mogelijk water overgooien via een spons en touwtje springen. De stratenkamp was een strijd met 10 teams, waaronder dezelfde spellen gedaan werden met als rode draad spel het kuipje steken. 4 dames met trekzakken gaven met hun muziek een feestelijk tintje aan het geheel.

DSCN1561 DSCN1560 DSCN1704 DSCN1679    De deelname voor de prutteltocht onder leiding van Klaasje van der Spoel is enorm en voor de allerkleinsten is een apart parcours uitgezet.  De 8-12 jarigen gingen door de weilanden en de sloten en moesten 1 ronde volbrengen en vanaf 12 jaar moesten ze 2 ronden afleggen.

DSCN1882 DSCN1885 DSCN1935 DSCN1944    De middag werd afgesloten met de prijsuitreiking en voor de stratenkamp deelnemers was er oranjekoek. Harm Wierda heeft de hele middag weer prachtig aan elkaar gesproken en gepresenteerd.

Vanaf half 7 konden de kinderen tot 16 jaar terecht in de tent voor disco, onder leiding van Walk of life hebben 34 kinderen een prachtig feestje gevierd tot acht uur.

CIMG1582 CIMG1589 CIMG1592 CIMG1599   De zaterdagavond werd afgesloten met de Boerenrockband de Rockstieren en drive Inn show van Walk of life, tot in de late uurtjes is er nog feestgevierd.

Zondag

De zondagochtend begon vroeg met de klassieke brommertoertocht, 54 brommerrijders begonnen om 10 uur aan een mooie toer rit van ongeveer 70 km. Deze werd verzorgd door Jan v.d. Meulen en Onne Jelsma. Aan deze toer rit zit ook een verloting vast voor een ballonvaart van Quick uitzendbureau, die is gewonnen door  Wietse Faber Farwei 38 tijnje.

Vanaf 12 uur was er op het terrein de Nk gazonmaaierrace en de Klassieke motor race, het was gezellig druk op het terrein waarbij we veel bezoekers hebben mogen ontvangen. In de tent was er Karaoke muziek onder leiding van Jeroen v.d. Meer waarbij diverse kinderen hun zangkunsten lieten zien, ook Jeroen heeft zelf nog gezongen. Buiten de tent zaten er veel bezoekers heerlijk op het terras te genieten van het mooie weer.

DSCN2083 DSCN2109 DSCN2153 DSCN2185Vanwege het 90 jarig jubileum hadden we een extra feestavond op de zondagavond, vanaf acht uur was er een spetterend optreden van Vangrail, die tot half een in de nacht een prachtig optreden hebben verzorgd.

CIMG1607 CIMG1608 CIMG1613 CIMG1628 Uitslagen van alle wedstrijden komen later op onze site www.floralia-bontebok.nl
Foto’s van het weekend vind u op de volgende sites:

www.bonteblog.nl

https://www.facebook.com/FloraliaBontebok

https://plus.google.com/photos/110056630883609467427/albums

Al met al was het een succesvol weekend met prachtig weer erbij, het bestuur heeft genoten van het hele weekend, en wij hopen dat u er net zo van heeft genoten.

Tot volgend jaar,

Het bestuur van Floralia, Jan, Hendrik, Sietse, Siete, Uppy, Janny en Janny

bestuursfoto floralia 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>