Nieuws van Bokcity’10

Op 26 Oktober j.l werd de vierde editie van de inmiddels welbekende spokentocht in Bontebok gehouden. Na een aantal maanden voorbereidend werk van ons als bestuur hadden zich weer vele mensen ingeschreven voor een deelnameplaats. Wegens heel veel inschrijvingen en de vele enthousiaste bonteboksters waren wij genoodzaakt om een deelnamestop te handhaven. Ook dit jaar werd deze volgemaakt en met een reservelijst kon het niet meer stuk! Als je al maanden aan het vergaderen/organiseren bent en dingen moet regelen ivm het steeds groeiende evenement, krijgt iedereen er zoveel zin in dat we bijna niet konden wachten op de dag zelf! Meer als 30 vrijwilligers waren achter de schermen in de voorbereiding voor hun act en een groot aantal van deze mensen hadden een info avond bezocht. De route was nieuw, er waren allemaal nieuwe ideeën en we hadden veel dingen gelezen in ons gastenboek vorig jaar.. Genoeg om wat mee te doen dus! Na een aanvraag te hebben ingediend bij de gemeente Heerenveen en een noodplan geschreven te hebben hadden we groen licht om dit jaar officieel via de regels van een ‘evenement’ te mogen griezelen! De opgave werd dit jaar via de mail geregeld op ons eigen mailadres, tevens is dit ook het mailadres voor vragen/info en suggesties. Goed, een strak plan lag klaar, iedereen had er zin in en na de goed bezochte voorverkoop waren we er klaar voor. ‘s Ochtends werd er een gedeelte opgebouwd in het bos en werd de route gereed gemaakt, het dorpshuis werd versierd en na een korte lunch en de putjes op de ï konden liepen de vrijwilligers binnen tussen 15 en 15:30 uur. Er was dit keer weer een pan snert, gemaakt door een van de vrijwilligers, we genoten met een gezonde spanning van de bodem voor de avond. Na de snert werd er zoals elk jaar geschminkt en verkleed. Een foto van alle ‘griezels’ werd gemaakt en toen ging iedereen richting het bos. Iedereen had er zin in en het weer zat ons ook enorm mee! Ondanks de harde wind en de slechte voorspellingen hebben we de dagen voorafgaande aan de tocht een paar kleine aanpassingen moeten doen in de route maar het was zaterdag in ieder geval droog!! De groepjes werden opgewacht door de auto’s die hun naar het begin van de route zouden rijden, daarna startte de tocht in Katlijk, in de bocht bij liefhebberij de Hooiberg. Het ging fantastisch, het draaiboek had zijn vruchten afgeworpen en het ging gesmeerd. Onderweg waren er vele griezels, o.a. een boswachter, een strop met een vrouw eraan gehangen, een kerkhof, een tunnel met elektrische stoel, een dokter met een kettingzaag en er was gelegenheid om wat te drinken in het bos.. Natuurlijk ook bij ‘griezels’. Ondertussen kregen we telefoon dat er iemand van de krant mee wou lopen om foto’s te maken voor de Leeuwarder Courant. Hier waren wij als bestuur natuurlijk zeer door verrast! De meneer van de LC heeft prachtige foto’s gemaakt wat later te bewonderen was in de krant! De groepjes waren ingedeeld in groepen van 8, dit om het schrikeffect zo goed mogelijk te laten uitkomen, de vele deelnemers die we hoorden gillen/schreeuwen en helaas enkele kinderen die huilend de route liepen hebben weer grote indruk achter gelaten op ons allemaal. Het grootste gedeelte van de deelnemers was enthousiast en tevreden en hadden een leuke avond beleefd, net als de vrijwilligers zelf. Na nog 152 mensen door het bos te hebben zien slenteren of soms juist rennen, was er vooraf al een ‘opruimplan’ ingesteld om alles zoveel mogelijk weer te verwijderen op de route. Ook dit ging redelijk goed, de bezemploeg die door het bos hebben gelopen de volgende dag hebben enkele papiertjes oid gevonden maar alles was bijna schoon, dat verdiend een compliment richting de vrijwilligers die belinting en decoratie hebben meegenomen na afloop op de route!! Na de tocht kregen de deelnemers en vrijwilligers een broodje hamburger en het bleef nog enige uurtjes gezellig in de Bokkesprong!
Op 9 november was er nog een spokentocht, georganiseerd voor de jeugd van Kinea en Read Swart uit de Knipe. Vanuit Kinea, die elk jaar een activiteit organiseren voor hun junioren kwam de vraag of zij bij ons de spokentocht konden lopen als activiteit, omdat er ieder jaar weer groepjes van Read Swart meelopen werd het idee bedacht om dit samen te laten werken. Beide verenigingen waren erg enthousiast en zo ontstond een leuke combinatie tussen twee sportploegen in ons dorp! Ook hier waren vele deelnemers die de bossen van ons kleine dorpje in durfden te lopen! Ook dit was een succes, ondanks dat het weer niet meezat deze keer, de vele regenbuien en de kou wisten er wel een echte ‘horroravond’ van te maken. De avond werd afgesloten met een heuse disco voor beide ploegen, zeer geslaagd!  Het was zeker voor herhaling vatbaar! Het ‘bestuur’ van Bokcity’10 kijkt terug op twee geslaagde avonden, ons werk van het organiseren van zo’n evenement in ons kleine dorp lijkt elke keer weer niet voor niets te zijn! Bijzonder dat een kleine groep mensen zoveel kan doen voor een hele grote groep mensen uit het dorp en wat deze keer de verenigingen uit de Knipe betreft. Onze volgende activiteit is in het voorjaar, of als er een goede winter mag komen de ijs activiteit! Daarvoor dient de site in de gaten gehouden te worden! Nu rest mij nog de vrijwilligers te bedanken voor de grote inzet en enthousiaste ideeën!
Tot de volgende activiteit!! en iedereen, BEDANKT!!
Names Bokcity’10,
Marije Roffel
Voor foto’s of info:
www.bokcity10.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>