reflecterende huisnummerpaaltjes

Op verzoek van verschillende plaatselijk belangen houden we weer een huisnummerpaaltjes actie. Voor de nieuwe dorpen en wijken eerst even een uitleg.

Tijdens de lichtproef in Katlijk enige jaren geleden kwam naar voren dat veel huizen in het buitengebied in het donker vaak slecht te vinden zijn. Het duidelijk zichtbaar hebben van het huisnummer is een verantwoordelijkheid van de bewoner van het huis. Reflecterende huisnummers langs de weg blijken een handig en relatief goedkope oplossing. Zorgdiensten, huisartsen en hulpdiensten geven aan dat zij de reflecterende huisnummers langs de kant van de weg een grote verbetering vinden.

Door verschillende plaatselijk belangen is in samenwerking met de gemeente daarop een actie gestart om het voor bewoners mogelijk te maken een kwalitatief goed huisnummerpaaltje te kopen. Door de gezamenlijke inkoop ontstaat een uniform en herkenbaar beeld langs de weg.

Door de plaatselijk belangen worden de bestellingen verzameld, door de gemeente worden de paaltjes in een keer bij de leverancier besteld voor een zo laag mogelijke prijs. Per plaatselijk belang wordt de bestelling vervolgens met de gemeente afgerekend. De gemeente geeft geen subsidie voor de paaltjes maar regelt slechts de aankoop.

Een huisnummerpaaltje kost € 27,- per stuk. Dat is paaltje inclusief huisnummer aan beide zijden van het paaltje. Het is belangrijk dat plaatselijk belang goed de benodigde huisnummers doorgeeft.

De bestelling en afhandeling etc. worden bij de gemeente geregeld door:
Roelof Oenema
Tel: 0513-617694
Mail: r.oenema@heerenveen.nl

Wij stellen voor dat alle bestellingen voor 1 april bij de gemeente binnen zijn dan kunnen wij verder de bestelling afhandelen. Er is voor een wat langere termijn gekozen zodat alle dorpen/wijken de tijd hebben een oproep in hun dorpskrant te plaatsen of het op een andere mannier kenbaar te maken. Mocht het voor een dorp nog een te korte termijn zijn dan horen we dat graag.

Deze mail is vooral gericht aan de dorpen omdat daar het probleem van de vindbaarheid het meeste speelt. Omdat we geen onderscheid meer maken met mailings naar de dorpen en wijken ontvangen alle wijk- en dorpsbelangen deze mail. Dit houdt ook in dat als er in de wijken mensen zijn die willen meedoen dit ook mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>