PB vergadering 5 november

Gisteravond hebben we vergaderd.
Naar aanleiding van het persbericht over de officiële toekenning van de gemeente subsidie heeft Dirk Tuithof contact gehad met Friesbouw, wanneer de nieuwbouw kan starten. De beheercommissie geeft aan, dat week 14 een handige week is, omdat dan de meeste activiteiten op een lager pitje staan.
Klaas Heida gaat de bouwcommissie nieuw leven in blazen, na een vervolgafspraak bij Friesbouw kan de planning voor de verbouwing opgezet gaan worden.
Spannend allemaal. Tot nu toe hebben we 1 afwijzing voor een subsidie ontvangen, maar dit is geen groot bedrag, dus geen belemmering voor de verbouwing.
Ook is de wijkkrachtscan besproken. 2 Weken geleden hebben Elise en Siete Roffel, Janny Postma, Sietse deJong en ik gesproken met Hugo Bos van Caleidoscoop. In heel Heerenveen wordt er gekeken naar wat er speelt in de verschillende wijken en dorpen. Aan de hand van wat er bij de gemeente bekend is over het dorp worden deze gegevens met een aantal mensen uit het dorp besproken en aangevuld. Er is gekozen voor leden van de beheercommissie, Floralia en het bestuur PB. Uit de gevens van de gemeente komt vooral naar voren, dat Bontebok een sterk sociaal dorp is, waar de jeugd het goed doet, bijna alle jongeren komen met een startkwalificatie ( diploma op niveau 2 of hoger) van school. Leuk zo’n positief verhaal.
Op de volgende vergadering komt Antje Ruiter, zij wordt de Meitinker voor ons dorp, en gaat uitleg geven over wat de Meitinker gaat doen. Hierbij zal de beheercommissie ook aanwezig zijn. Daarna gaan we met elkaar de verbouwing voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>