Wintermarkt groot succes!

Zondag 14 december 2014 was er weer Wintermarkt in de Bontebok.

Er was weer een grote verscheidenheid aan spullen, vogelvoer, schilderwerk, sokken en ander breiwerk van de nierstichting, tassen, sjaals, ijzeren kandelaars, houtwerk, bloemstukken, sieraden, gehaakte mutsen en knuffels en nog veel meer spullen. Er stonden kraampjes in de Bokkesprong, in het gymlokaal en in de kleuterklas (van enkele jaren terug). Op het plein stond de houtsculptuurzager en werden kerstbomen verkocht.

012

De knutselbokjes waren ook dit jaar weer heel druk geweest om mooie spullen voor de markt te maken, altijd weer geweldig dat Janny en Antje zulke leuke dingen met de jeugd maken. De sfeerlichten en uilen werden dan ook goed verkocht. Er was ook een verloting, hierbij kon je een hele mooie grote bal met lichtjes winnen. Jan van der Meulen kreeg de eer om een briefje met een naam erop uit de bak te halen. De winnares was Jolanda Smedinga uit de Knipe, zij was heel blij met de prijs.

036

Het was de hele middag gezellig druk en het publiek liet zich de snert en de glühwein goed smaken. Dit werd verkocht in het hokje van de familie Rollingswier, dat ook op het plein stond. Hier stonden biertafels waarbij men  kon zitten te eten en te drinken. Er werd bij de kraampjes gekeken en gekocht, ook de sociale contacten werden weer wat aangehaald, even bijpraten met iedereen. Bij de ingang werden bingo kaarten verkocht en bij iedere stand lagen tussen de spullen bingoblokjes. De gevonden nummers kon je afstrepen op je kaart als ze hierop voorkwamen. Vooral voor de kinderen was dit leuk om te doen en zij waren ook behoorlijk fanatiek. Dat de kids goed hun best deden, is ook wel aan de uitslag te zien. Er waren zeven volle bingokaarten en hieruit werden drie prijzen getrokken. De eerste prijs was voor Ilse Mennema uit Nieuwehorne, de tweede prijs voor Max de Vries en de derde prijs voor Laurens Caffa, beiden uit Bontebok. Drie Bontebokster dames kochten op het eind nog een mooi bloemstuk en gingen hier gezamenlijk, heel enthousiast, mee op de foto, hun grap was goed geslaagd, want omstanders dachten echt dat ze een prijs hadden gewonnen!

026   Nadat de markt was afgelopen bleef het in de Bokkesprong nog een poosje heel gezellig. Het was een geslaagde middag, we zijn blij dat er zoveel mensen met hun spullen wilden staan en er veel mensen een kijkje kwamen nemen.

Ook namens Nienke en Trijntje, Trijnie.

Meer foto’s van de markt op de volgende link: Wintermarkt 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>