Persbericht van de gemeente: Heerenveenhelpt.nl

Helpen en geholpen worden, dat maakt onze samenleving een stukje fijner.

De gemeente Heerenveen wil inwoners helpen bij het zoeken en het vinden van passende oplossingen en mogelijkheden dichtbij op het gebied van zorg, jeugd en werk, wonen en welzijn. De gemeente heeft hiervoor een digitaal informatieloket voor formele én informele zorg en hulp beschikbaar: www.HeerenveenHelpt.nl.

HeerenveenHelpt.nl geeft alle inwoners laagdrempelig en toegankelijk, snel en simpel, voorbeelden en informatie. Op HeerenveenHelpt.nl vind je antwoorden op vragen over bijvoorbeeld zorg, jeugd en werk.

Neem bijvoorbeeld Jasper. Hij woont alleen en heeft zijn been gebroken. Hij zoekt een fysiotherapeut die bij hem thuis kan komen behandelen. Met een paar keer klikken op HeerenveenHelpt vindt Jasper wat hij zoekt en hij kan gelijk een afspraak maken.

Maar Heerenveenhelpt is er niet alleen om het antwoord te vinden op je vragen.

Je kunt via de site ook iemand anders helpen of zelf om hulp vragen. Een soort digitaal trefpunt voor hulp. Iedereen kan er informatie zoeken en aanbieden op het gebied van maatschappelijke dienstverlening en informele zorgverlening zoals vrijwilligerswerk, ‘burenhulp’ of een hulpnetwerk voor mantelzorg. Elkaar helpen via wehelpen.nl

WeHelpen

Kijk naar Linda. Sinds kort is ze weduwe. Koken voor één persoon vindt ze heel vervelend. Linda vraagt zich af of het ook anders kan. Via de site plaatst ze een oproepje. Zo komt ze in contact met Maria die vier straten verderop woont. Linda en Maria spreken twee keer per week af om voor elkaar te koken. Samen eten is ook nog eens een stuk gezelliger!

Heb je iemand in je buurt die veel hulp nodig heeft, dan kun je bijvoorbeeld aanbieden dat jij de hond uitlaat en een buurman helpt met de boodschappen.

Ben je op zoek naar zorg, sport of gezelligheid in de buurt? Via ‘Mijn Buurt’ zie je snel welke activiteiten waar worden georganiseerd.

Zo helpen we elkaar: HeerenveenHelpt

Bekijk de video:

https://www.youtube.com/heerenveenhelpt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>