Proef lichtgevende belijning achtste wijk

Hierbij informeren wij u in het kort over het volgende,

Vandaag is de gemeente Heerenveen gestart met het aan brengen van lichtgevende belijning op de Achtste Wijk. Deze lichtgevende belijning wordt aangebracht als proef.

Het doel van de proef is om de effecten van verkeerveiligheid voor met name fiets verkeer te onderzoeken. In de buitengebieden wil de gemeente er,vanuit duurzaamheid,milieu,lichthinder,kosten  toe overgaan om minder straatverlichting toe te passen. Een duurzame vervanging is lichtgevende belijning. Het verkeerskundig onderzoek wordt uitgevoerd door Hogeschool Windesheim.

Jan de Jong

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>